Virgin media customers

Discussions about ISPs, e.g. setting
Post Reply
JackBoris
Posts: 2
Joined: Wed Apr 02, 2014 5:29 pm

Virgin media customers

Post by JackBoris » Wed Apr 02, 2014 5:38 pm

Looking to replace the gawd awful Super hub,
just issue after issue.
Wanted to ask experience on either making it work with a Billion hub or bypassing completely.
Any help/ recommendations greatly appreciated. Thanks

billion_fan
Posts: 5202
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Virgin media customers

Post by billion_fan » Thu Apr 03, 2014 12:06 pm

JackBoris wrote:Looking to replace the gawd awful Super hub,
just issue after issue.
Wanted to ask experience on either making it work with a Billion hub or bypassing completely.
Any help/ recommendations greatly appreciated. Thanks
I use the 7800DXL with the Virgin Super Hub, set to 'Modem Only' mode, I haven't had the Virgin connection for long (had to scrap Be) but it seems fine. Speedtest through the 7800DXL shows as 160mbps on speedtest.net.

Chaisoro7789
Posts: 2
Joined: Wed Jan 20, 2021 3:44 am

Re: Virgin media customers

Post by Chaisoro7789 » Wed Jan 20, 2021 8:57 am

Any help / advice is greatly appreciated, thanks.

billion_fan
Posts: 5202
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Virgin media customers

Post by billion_fan » Wed Jan 20, 2021 10:18 am

Chaisoro7789 wrote:
Wed Jan 20, 2021 8:57 am
Any help / advice is greatly appreciated, thanks.
1. Set the Virgin to modem only mode
2. Setup the 7800/8800/8900 for Ethernet >> IP Over Ethernet connection (WAN interface)
3. Plug your Virgin modem to the EWAN port on the Billion
4. Reboot the virgin modem (the billion should then obtain a public IP from the virgin modem)

Post Reply