Can I change default username (admin)?

Post Reply
acampbell
Posts: 12
Joined: Tue Sep 24, 2013 2:04 pm

Can I change default username (admin)?

Post by acampbell » Sat Jul 22, 2017 11:44 am

Is there a way to change the Administrator username from "admin" to something else? (This is a 7800N.)

billion_fan
Posts: 5159
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Can I change default username (admin)?

Post by billion_fan » Tue Jul 25, 2017 12:36 pm

acampbell wrote:Is there a way to change the Administrator username from "admin" to something else? (This is a 7800N.)
You can try making a backup of your config, make a copy of this config just in case, then edit the original config and change the 'admin' password, save the file and restore the file.

If something goes wrong, restore the copy of your config file

acampbell
Posts: 12
Joined: Tue Sep 24, 2013 2:04 pm

Re: Can I change default username (admin)?

Post by acampbell » Wed Jul 26, 2017 8:26 am

Thanks for your reply. This might work, but I was really wondering if there was an "official" method of doing this which I'd overlooked. Seemingly not. Evidently Billion doesn't think that changing the user name offers appreciable increase in security.

billion_fan
Posts: 5159
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Can I change default username (admin)?

Post by billion_fan » Wed Jul 26, 2017 9:06 am

acampbell wrote:Thanks for your reply. This might work, but I was really wondering if there was an "official" method of doing this which I'd overlooked. Seemingly not. Evidently Billion doesn't think that changing the user name offers appreciable increase in security.
Unfortunately you can't change the username from admin any other way

Albers
Posts: 1
Joined: Sat Nov 18, 2017 9:16 am

Re: Can I change default username (admin)?

Post by Albers » Mon Nov 27, 2017 9:01 am

billiotn_fan wrote:
Tue Jul 25, 2017 12:36 pm
acampbell wrote:Is there a way to change the Administrator username from "admin" to something else? (This is a 7800N.)
You can try making a backup of your config, make a copy of this dbal config just in case, then edit the original config and change the 'admin' password, save the file and restore the file.

If something goes wrong, restore the copy of your config file

When I save the file it doesn't seem to remember the new password. It's like it keeps getting overwritten.
Last edited by Albers on Thu Sep 26, 2019 3:41 pm, edited 2 times in total.

billion_fan
Posts: 5159
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Can I change default username (admin)?

Post by billion_fan » Mon Nov 27, 2017 9:18 am

Albers wrote:
Mon Nov 27, 2017 9:01 am
billion_fan wrote:
Tue Jul 25, 2017 12:36 pm
acampbell wrote:Is there a way to change the Administrator username from "admin" to something else? (This is a 7800N.)
You can try making a backup of your config, make a copy of this config just in case, then edit the original config and change the 'admin' password, save the file and restore the file.

If something goes wrong, restore the copy of your config file

When I save the file it doesn't seem to remember the new password. It's like it keeps getting overwritten.
It only works for the username, you can't change the password via the editing the config file, as it gets encrypted

Tominywa
Posts: 1
Joined: Thu Dec 14, 2017 4:38 am

Re: Can I change default username (admin)?

Post by Tominywa » Thu Dec 14, 2017 9:19 am

I'm like you are now Thanks for the way to solve it. It helped me a lot.

Post Reply